BMX:t, ratapyörät ja muut pyörät

Pyöriä on monenlaisia, ja vaikka harva meistä koskaan pääsee kokeilemaan vaikkapa ratapyörää tai BMX-pyörää, on ne syytä mainita, sillä nämä pyöräilylajit ovat nykyään myös olympialajeja. Vaikka ne siis ovat spesifejä ja harvinaislaatuisia, on niillä oma vankka käyttäjäkuntansa. Nykyään olympiasuosion myötä myös BMX- ja ratapyöräilykilpailuja näytetään televisiossa enenevässä määrin, joten ehkäpä ne eivät enää ole suurelle yleisölle niin vieraita kuin äkkiseltään saattaisi luulla.

Ratapyörät

Tunnistettavin piirre ratapyörissä ovat niiden kiekot. Pyöriä ei ole rakennettu pinnoittamalla kiekkoja, vaan usein ratapyörän takakiekko on yhtä yhtenäistä levyä, kun taas etupyörän kiekko koostuu ehkäpä viidestä pylväästä, jotka yhdistävät kumit akseliin. Ratapyörä on siis varsinainen esteettinen ilmestys. Ratapyörän muihin ominaisuuksiin kuuluu se, ettei siinä ole kuin yksi vaihde. Ratapyörä on kiinteävälitteinen pyörä, eikä siinä myöskään ole jarruja. Sama koskee myös fiksipyörää, josta lisää jäljempänä. Ajoasento on ratapyörissä hyvin matala.

BMX

Sana BMX on lyhenne sanoista Bicycle Motocross. BMX-pyörä on kooltaan hyvin pieni, mikä mahdollistaa pyörän tarkan hallittavuuden. BMX-pyöräilyssä on myös omia alalajejaan, joista toiset keskittyvät rata-ajamiseen ja toiset temppuiluun. Se tietysti vaikuttaa pyörän varusteluun, eli esimerkiksi siihen, onko pyörässä vaikkapa jalkatappeja. Ne ovat lyhyet putket renkaiden akseleiden vieressä, ja mahdollistavat flätti, eli flatland eli tasamaalla suoritettavien BMX-kilpailujen temppuilut. Muiden BMX-lajien harrastajien pienikokoisissa BMX-pyörissä ei näitä tappeja ole.

Fiksipyörä

Joitakin vuosia sitten Suomessa ja maailmalla oli villitys fiksipyöristä. Nuoret kaupungeissa asuvat miehet halusivat hifistellä pyörillään, ja kuitenkin nopeasti ja ketterästi liikkua paikasta toiseen tyylillä. Fiksipyörä on kiinteävälitteinen pyörä, eli pyörä jossa polkimet pyörivät samaan tahtiin renkaiden kanssa, ja pyörät liikkuvat niin nopeasti kuin käyttäjä jaksaa polkea. Näissä kaupunkipyörissä ei siis ole yhtään vaihdetta ja jarrutkin puuttuvat. Fiksipyörän runko on useimmiten samanlainen kuin kilpapyörissä, ja pyörä on tyylikkään yksinkertainen ja liikkuu sulavasti.